Glazen douchedeuren

Bij het bouwen van huizen wordt meer en meer gebruik gemaakt van glas, zowel binnen als buiten. Deuren, scheidingswanden, schuifdeuren, vloeren, trappen, massieve ornamenten, keukenwanden en ruiten zijn maar een paar toepassingen. Glas kreeg uiteraard meer toepassingsmogelijkheden door innovaties allerhande. Zo deed het veiligheidsglas zijn intrede waardoor glas ook voor buitendeuren bruikbaar werd. Hetzelfde soort glas wordt ook voor douchedeuren gebruikt. Hiervoor wordt minimum veiligheidsglas van 8 millimeter gebruikt. Veiligheidsglas omdat douchedeuren stevig moeten zijn en niet mogen breken. Gebeurt dat uitzonderlijk wel dan mogen er in geen geval scherven zijn zoals bij gebroken vlakglas. Glazen douchedeuren worden voor douchecabines maar ook voor gemetste douches gebruikt. Douchedeuren zijn niet hetzelfde als douchewanden. Dat laatste wordt gebruikt als spatscherm al dan niet gemonteerd op een ligbad.
Een van de voordelen van glazen douchedeuren is het feit dat ze veel licht doorlaten. Afhankelijk van de plaats van de douche in uw woning moet de douchedeur minder of zelfs helemaal niet doorzichtig zijn. Daarvoor kan men gezandstraald glas, gezuurd, gekleurd of zelfs spiegelglas gebruiken. Of men werkt met folies, coatings, motiefjes of print opdrukken om de zichtbaarheid te belemmeren.
Topglass uw partner

 

Topglass in Torhout is de firma die een antwoord kan geven op al uw vragen en twijfels. Welke glazen douchedeuren passen het best in uw badkamer? Mag het iets gewaagder? Van standaarddeur tot maatwerk, bij ons vindt u alles.