Breng uw interieur naar een hoger niveau met een glazen trapleuning

Bij het inrichten van uw interieur komt u voor heel wat keuzes te staan. Het kiezen van een trapleuning is er daar één van. Zeker wanneer uw trap een centrale plek heeft binnen uw huis of bedrijf. Met een glazen trapleuning kan u van uw trap een echte blikvanger maken. In dit artikel gaan we wat dieper in op wat de mogelijkheden zijn  en wat de voordelen hiervan zijn.

De esthetische meerwaarde van een glazen trapleuning

Een glazen trapleuning voegt een unieke esthetische meerwaarde toe aan het interieur door zijn eigentijdse en minimalistische uitstraling. Het transparante karakter van het glas creëert een gevoel van ruimtelijkheid en lichtheid, waardoor de trap als het ware zweeft in de ruimte. De strakke lijnen en de eenvoudige, heldere vormen van de glazen leuning dragen bij aan een modern en stijlvol ontwerp. Bovendien laat het glas het licht vrijelijk doorstromen, waardoor zowel natuurlijk als kunstlicht optimaal benut wordt. Dit resulteert niet alleen in een visueel aantrekkelijk element, maar ook in een functioneel design dat de ruimte verfraait en een gevoel van openheid en elegantie bevordert. De glazen trapleuning dient niet alleen als een praktisch en veilig element, maar ook als een artistiek accent dat de algehele esthetiek van het interieur verhoogt.

Zijn glazen trapleuningen veilig?

Wanneer u denkt aan het materiaal glas, denkt u misschien wel automatisch aan de breekbaarheid ervan. Dit is echter iets waar u zich helemaal geen zorgen over hoeft te maken. Bij het plaatsen van een glazen trapleuning wordt er altijd gebruik gemaakt van veiligheidsglas. Dit wil zeggen dat het glas een letselwerend breukgedrag heeft. Indien het glas toch zou breken zullen er geen scherpe scherven ontstaan waaraan iemand zich kan snijden. Hiervoor werken we met gelaagd glas. Bij gelaagd glas worden er twee of meer lagen glas onder hoge druk met elkaar verbonden met daartussen een folie. Hierbij gerbuiken we DG41 folie die UV bestendig is. Dit zorgt ervoor dat de glasbladen niet delamineren.

Pas uw glazen trapleuning aan naar uw wensen

Er zijn heel wat mogelijkheden als u uw trapleuning wilt personaliseren. U kan hem volledig op  maat laten ontwerpen. 

 

Kiest u ervoor om hem optisch mooi in de trap te integreren of bent u eerder te vinden voor een geaccentueerde variant met uitsnijdingen of zelfs gelaserd? Het kan allemaal! Zo kan u kiezen voor een trapleuning zonder handgreep. Een trapleuning zonder handgreep geeft een modernere en minimalistische uitstraling. Bovendien biedt een glazen trapleuning zonder handgreep een ongehinderd zicht op de omgeving, wat de transparantie en openheid van de ruimte versterkt. De keuze voor een leuning zonder handgreep is niet alleen een esthetische overweging, maar ook een praktische, omdat het onderhoud en de reiniging eenvoudiger worden zonder uitstekende delen. Het resultaat is een tijdloos en functioneel designelement dat zowel de visuele aantrekkingskracht als de gebruiksvriendelijkheid van de trap verhoogt. 

 

Bij het samenstellen van uw trapleuning kan u kiezen uit verschillende soorten glas zoals mat glas. Mat glas voor een trapleuning voegt een subtiele en eigentijdse dimensie toe aan het interieur. De matte afwerking verzacht het licht, waardoor er een aangename gloed ontstaat die de omgeving verrijkt. Deze textuur geeft de trapleuning een luxe uitstraling en biedt tegelijkertijd privacy, doordat het glas minder reflecteert en minder doorzichtig is. Naast mat glas zou u ook voor gekleurd glas kunnen kiezen.

Glazen trapleuning

Verschillende montagemogelijkheden voor uw trapleuning

Er zijn vier verschillende manieren mogelijk om uw trapleuning te monteren. De eerste montagetechniek is tegen de trapboom. De trapboom is de zijkant van uw trap. Daarom worden ze ook wel eens de wangen van een trap genoemd. Wanneer u de glazen trapleuning tegen de trapboom monteert, wilt dit zeggen dat het glas op zijn plaats blijft dankzij afstandhouders of punthouders. Wanneer u kiest voor een montage op de trapboom heeft deze een u-vorm of een glasklem. Dit is een zeer stevige oplossing maar u verliest er wel het doorlopend effect van het glas mee. Een derde optie is om het glas in de trapboom te monteren. Hierdoor ziet u geen punthouders, afstandhouders of profielen. De glasklem zit dan in de trapboom zelf verwerkt. Tot slot kan u er voor kiezen om het glas rechtstreeks in uw vloer te plaatsen via een gleufuitsparing.

De prijs van een glazentrapleuning

Het feit dat u uw trapleuning volledig op maat kan laten samenstellen zorgt ervoor dat de prijs sterk kan variëren. De prijs zal afhangen van ondermeer het soort glas, de montagetechniek, de lengte van de trap, het aantal treden…

Wenst u een volledig vrijblijvend offerte? Contacteer ons via info@topglass.be of via ons telefoonnummer 050 21 26 90.

Neem contact met ons op en u krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

Dit zeggen onze klanten over hoogrendementsglas

Na een lange zoektocht eindelijk een firma gevonden die staat voor glas-oplossingen op maat. Van het eerste gesprek tot de finale oplevering is alles perfect verlopen. Bedankt aan het ganse Topglass-Team

J. Decaesstecker

*****

Van informatie tot plaatsing zoals afgesproken. TOPservice.

S. Tilleman

*****

Super tevreden!

Correcte afspraken en duidelijke offerte zonder verrassingen achteraf. Zeker een aanrader!

T. Colpaert

*****

Zeer stipte en correcte uitvoering van de werken en aan de gemaakte offerte.
Vriendelijk en luisterend personeel.
Dit bedrijf wil ik aan iedereen aanbevelen.

J. Moens

*****