Ma-do: 8:30-18:00
Vrij: tot 17u00
Pauze: 12u00-13u30
's avonds en zaterdag op afspraak

“Veilig en stijlvol”

Glazen balustrades

Glazen balustrades zijn veilige borstweringen, zowel esthetisch als technisch de perfecte oplossing voor in hallen, gangen en ruimtes met niveauverschillen.  Niet alleen glas en profielen moeten aan de strengste veiligheidsnormen voldoen. Essentieel is ook de plaatsing. Die moet stevig en toch subtiel zijn en vraagt daarom een professionele aanpak.

Soorten ballustrades

Glazen balustrades in huis geven ruimte en zicht naar boven en beneden. Juist gekozen afmetingen, bevestiging, afwerking en kleur versterken de esthetische waarde ervan.

Kies veilig

Glasbalustrades worden geïnstalleerd met veiligheidsglas, vastgezet in profielen. Veiligheidsglas – in de vorm van gelaagd of gehard/gelaagd glas –biedt in geval van breuk de nodige doorvalbeveiliging.

Op maat en kleur

De mogelijkheden zijn eindeloos en leveren prachtige resultaten op. Glazen borstweringen kunnen volledig op maat en zijn verkrijgbaar in helder glas, melkglas of gekleurd glas.

In een open hal

Glazen wand en reling,

veilig op de trap

De trappenhal blijft helemaal open en is toch veilig dankzij een glazen wering, aan de trap van kop tot teen en rondom op borsthoogte. Veilig voor kinderen en fijn voor het oog.

Bekijk dit project in detail.

Open kantoren

Hal en trap met glazen wering

Het kantoorgebouw van ROB in Ardooie, maker van schuifdeursystemen en oplossingen voor interne logistiek, is volledig open en overzichtelijk dankzij de glazen wanden en deuren. Die lijn van openheid en overzichtelijkheid wordt letterlijk en figuurlijk doorgetrokken in de grote hal op de eerste verdieping met een glazen borstwering en trappen beveiligd met glas.

Bekijk dit project in detail.

Zwart accent in de hal

Streep aan de trap

Een zwart getinte balustrade geeft de hal een strakke streep en verdeelt het geheel mooi. Visueel knap en veilig en er is een subtiel contact tussen boven en beneden. 

Bekijk dit project in detail. 

Balustrade in de leefruimte

Hoog en laag veilig verbonden

De glazen balustrade – boven helder en onder getint – verbindt de leefruimte in niveaus. Hoog wordt zo één met laag op een veilig en stijlvolle manier.

Bekijk dit project in detail.

Tussen beton en glas

Borstwering met zicht

Glazen borstweringen zorgen voor een veilige scheiding in de loft tussen boven en beneden. Verfijnd glas en ruw beton zijn een perfecte combinatie, zowel technisch als esthetisch. 

Bekijk dit project in detail.

Tussen niveaus

Boven en beneden samen

Een glazen balustrade tussen twee leefniveaus compartimenteert het huis zonder het te scheiden. Zo wordt elk deel een plek om tot rust te komen of het net heel levendig te maken. En dat op een veilige en esthetische manier.

Bekijk dit project in detail.

Glazen wand als ‘balustrade’

Voordeliger alternatief

Een glazen wand aan de trap van plafond tot vloer, op elke verdieping, tot in de schuine nok is hier in de kleine hal het perfecte alternatief voor een balustrade: veilig, visueel bevrijdend en makkelijk schoon te maken.  En niet onbelangrijk, ook voordeliger dan het plaatsen van een balustrade. 

Bekijk dit project in detail.

Allemaal glas

Strak in de witte hal

Op de plannen voor een nieuwbouw van een ondernemer uit Rumbeke stond veel glaswerk. Hij zocht en vond Topglass en viel voor de manier waarop het bedrijf zulke projecten aanpakt. Samen met de architect werden oplossingen gevonden voor balustrades buiten en binnen, voor douche- en badkamerwanden en deuren in gang en hal.

De binnenbalustrade in de witte hal is mooi verwerkt in de witte gietvloer en sluit er netjes op aan.

Bekijk het project in detail

Meer inspiratie

Glazen balustrades everywhere

Balustrades in glas zijn er in alle kleuren en maten en verschillende uitvoeringen. Laat je inspireren en bekijk nog meer voorbeelden.

(Lees verder onder de foto’s!)

Mail ons

Kom langs in onze showroom

Openingsuren:

Maandag tot donderdag:  8u30-18u00
Vrijdag: 8u30 tot 17u00
Gesloten tijdens de lunch: 12u00-13u30
Zowel 's avonds als zaterdag steeds mogelijk op afspraak.

Contacteer ons

  • Hebt u foto's of plannen, dan kan u die hier uploaden. Dan kunnen we er gelijk naar kijken.
    Drop files here or
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pin It on Pinterest