Ma-do: 8:30-18:00
Vrij: tot 17u00
Pauze: 12u00-13u30
's avonds en zaterdag op afspraak

“Veilig en toch verbonden werken”

GLAZEN KANTOORWANDEN

Glazen kantoorwanden of scheidingswanden zijn het antwoord op nieuwe werkomgevingen waar welzijn, productiviteit en verbonden blijven belangrijk zijn. Ze zijn een duurzame manier om open landschapskantoren op te delen zodat mensen niet alleen kunnen werken zonder elkaar te storen, maar zorgen ook voor een verhoogde productiviteit. We zetten de voordelen op een rijtje.

Het belang van privacy

Draai of keer het hoe je wilt, privacy is en blijft een fundamentele menselijke behoefte. Ook op de werkvloer. Een gebrek aan privacy kan resulteren in stress en ervoor zorgen dat werknemers de werkomgeving als onaangenaam gaan percipiëren. Glazen scheidingswanden zijn daarom een perfecte oplossing. Ze creëren rust en privacy, geven medewerkers de persoonlijke ruimte die ze nodig hebben en doen toch geen afbreuk aan de esthetiek van een open kantoorruimte. Een win-win situatie dus!

Verhoogde productiviteit

Open kantoorruimtes beloofden een pak voordelen: meer face-to-face interactie, meer communicatie tussen collega’s en een verhoogde productiviteit. Echter, studies bewijzen het tegendeel en tonen zelfs aan dat er 73% minder menselijke interactie is (Bernstein & Turban 2018). Werknemers gaan op zoek naar manieren om zich beter te kunnen concentreren en zo hun eigen productiviteit te verhogen. Ze dragen koptelefoons, verkiezen e-mail om te communiceren, noem maar op. Een goed alternatief voor dergelijke artificiële maatregelen is het plaatsen van glazen kantoorwanden. Je behoudt het gevoel van een open en transparante omgeving, maar creëert voldoende persoonlijke ruimte die de productiviteit van je team alleen maar ten goede zal komen.

Vermijd een rem op de creativiteit

Een neveneffect van het gebrek aan privacy en fysieke barrières in open kantoorruimtes is dat werknemers zich vaak geremd voelen in hun eigen creativiteit. Het plaatsen van systeemwanden of kantoorwanden kan je prima vergelijken met een soort isoleren van de hersenen. Medewerkers hebben op die manier minder het gevoel dat ze gestoord worden in hun denkproces. Glazen scheidingswanden zijn daarom perfect om een ruimte af te bakenen die kan gebruikt worden om creativiteit te koesteren. Opperste concentratie dus.

Naast elkaar, zonder te storen

Open landschapskantoren toonden voor het coronavirus al hun beperkingen. Te luid. Te veel storing. Te weinig rust en mogelijkheid om zich te concentreren. Ze opdelen in kleinere ruimtes met glas, zodat het visueel contact niet verloren gaat is een oplossing. Het zorgt voor meer tevreden werknemers zonder het overzicht te verliezen.

De invloed van natuurlijk daglicht

Het plaatsen van glazen kantoorwanden laat ook toe om de inval van natuurlijk daglicht makkelijker vrij spel te geven en erop te anticiperen. En onderschat het belang en de invloed van natuurlijk licht in kantoorruimtes vooral niet. Onderzoek van Leesman heeft immers uitgewezen dat natuurlijk daglicht een positieve impact heeft op zowel het welzijn als de betrokkenheid van medewerkers. Ze geven aan zich een stuk gelukkiger en gezonder te voelen waardoor ze productiever kunnen zijn.

Eenvoudig geplaatst, zonder hinder

En dan is er nog een belangrijk praktisch voordeel aan het plaatsen van glazen kantoorwanden. In eerste instantie zou je misschien durven denken dat dergelijke installatie voor overlast en hinder kan zorgen op kantoor. Echter, niets is minder waar. Nieuwe kantoren, grondige renovaties of het plaatsen van een wand in een bestaande kantoor zonder hinder? Alles is mogelijk, wij kunnen bestaande kantoren eenvoudig met beperkte hinder opdelen.

 Helemaal overtuigd van glazen kantoorwanden? Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.
Productie en kantoor in één

Gescheiden door glas

Kantoor en productie worden bij Athena Graphics in Roeselare gescheiden door glazen wanden van vloer tot plafond. Ze maken van het gebouw één geheel zonder dat de ene activiteit de andere stoort.

Ontdek hier meer over ons project rond glazen wanden op kantoor

Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.
Alles in één, alles gescheiden

Het stille overzicht

Het kantoorgebouw van ROB in Ardooie, maker van schuifdeursystemen en oplossingen voor interne logistiek, is volledig open en overzichtelijk dankzij de glazen wanden en deuren. Die zijn akoestische geoptimaliseerd zodat elke afdeling in stilte kan werken. Of geanimeerd al naargelang de noodzaak en het doel.

Bekijk hier ons project rond akoestische glazen wanden

Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.
Als ‘machinekamer’ op kantoor

welkom in ‘the green box’

Bij Cargill – het agro-industrieel Amerikaans concern – willen ze de groene touch gebruiken in het kantoorinterieur. De ‘machinekamer’ met daarin printers, is daar de ideale plaats voor. Een ‘green box’, centraal, overzaal zichtbaar en vooral goed toegankelijk voor iedereen. 

De wand staat volledig op zichzelf, zonder verankering bovenaan omdat de hoge, bestaande industriële gewelven dat niet toelaten. 

Lees hier meer over ons project rond gekleurde glazen wanden

Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.
Steen, hout en glas

Wand van licht en discretie

De kantoorwanden van  het Wit-Gele Kruis in Tielt vormen een kant van een gaanderij met veel licht. Licht dat doorstraalt tot in de kantoren zonder te storen. Dankzij een discretiestrook die zorgt voor een filtering van het licht en ook van het zicht.

Omdat het gelaagd akoestisch glas is, wordt ook het geluid gedempt. Langs beide kanten, zodat niemand gestoord wordt en er geen vertrouwelijk informatie hoorbaar is. 

Het glas is direct op de stenen vloer geplaatst en lijkt er in op te gaan. De combinatie met hout maakt de stenen vloer en het glas warmer. 

Bekijk hier ons project rond akoestisch glas langs een gaanderij

Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.
Meer inspiratie

Kantoorwanden in glas everywhere

Kantoorwanden in glas zijn er in alle kleuren en maten en verschillende uitvoeringen. Laat u inspireren en bekijk nog meer voorbeelden.

Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

(Lees verder onder de foto’s!)

Persoonlijk advies nodig?

Onze medewerkers staan klaar om je persoonlijk advies te geven. 

of bel of mail ons op 050 21 26 90 en info@topglass.be

N

30 jaar ervaring

N

meer dan 550 projecten per jaar

N

ons team bestaat uit adviseurs en plaatsers

N

focus op kwaliteit en esthetiek

Interieur

Buiten

Douchewanden

Spiegels

Trapleuningen

Veiligheidsglas (doorval & inbraak)

Douchedeuren

Glazen wanden

Loopglas

Balustrades

Glazen deuren

Gekleurd glas

Kantoorwanden

Gelakt glas

Akoestisch glas

Windschermen

Hoogrendementsglas

Sliding glass

Balustrades

Dubbel glas

Projecten

Verhalen

Badkamer

Hal

Keuken

Terras

Woonkamer

Bedrijfsruimte

Slaapkamer

Publieke ruimte

Bureauruimte

Verfijnde villa

Bloemenzicht

Op een muurtje

Polderzicht

Op het dak

Zwart vs. wit

Hotel in huis

Kantoor van glas

Pin It on Pinterest