Glazen douchewanden voor de badkamer van uw dromen

In deze blogpost tonen we u hoe u uw badkamer een esthetische upgrade kunt geven door een glazen douchewand te plaatsen. We bespreken onder meer de verschillende voordelen, de verschillende opties en mogelijkheden, verschillende tips en tricks voor het onderhoud… Bent u van plan om een nieuwe badkamer te plaatsen of uw huidige te renoveren? Lees dan zeker verder en ontdek hoe een glazen douchewand uw badkamer naar een hoger niveau brengt.

Waarom een glazen douchewand

Er zijn verschillende redenen waarom een glazen douchewand de beste optie is:

  • Een glazen douchewand heeft in de eerste plaats een grote esthetische meerwaarde.
  • Daarnaast zijn douchewanden ook hygiënischer.
  • Een glazen douchewand is uiterst veilig.
  • Het is op verschillende manieren makkelijk te monteren.
  • U kan kiezen tussen verschillende afwerkingsmogelijkheden en kleuren. U kan uw douchewand dus volledig op maat laten ontwerpen.
  • Een glazen douchewand is eenvoudig te onderhouden.

In wat volgt gaan we dieper in op deze verschillende voordelen van glazen douchewanden.

De esthetische meerwaarde van een glazen douchewand

Een glazen douchewand in uw badkamer voegt aanzienlijke esthetische meerwaarde toe aan de algehele uitstraling van de ruimte. Het transparante karakter van het glas creëert een gevoel van ruimtelijkheid en bevordert een lichte en luchtige sfeer. De strakke lijnen en moderne uitstraling van een glazen douchewand dragen bij aan een eigentijds en stijlvol ontwerp, waardoor uw badkamer een luxueuze en verfijnde uitstraling krijgt. Bovendien maakt het gebruik van glas het mogelijk om de natuurlijke lichtinval te behouden, wat resulteert in een heldere en energieke atmosfeer. Het visuele effect van een glazen douchewand zorgt niet alleen voor een harmonieuze inrichting van de badkamer, maar geeft ook het gevoel van een geïntegreerde en naadloze ruimte, waardoor het een esthetisch aantrekkelijke keuze is voor moderne woningen. Het gebruik van glas kan er ook voor zorgen dat uw douche en de badkamer in zijn geheel nog meer tot hun recht komen. Wanneer u bijvoorbeeld gebruik maakt van unieke of speciale tegels, zullen deze dankzij het glas nog meer in het oogspringen wanneer u de badkamer binnenkomt.

Een glazen douchewand is de meest hygiënische optie

Daarnaast is het niet alleen een esthetische maar ook een hygiënische keuze. In tegenstelling tot douchecabines bestaan glazen douchewanden uit één glazen plaat. In een douchecabine heb je vaak lastige hoeken waar vuil zich kan ophopen. Hierdoor is deze veel moeilijker proper te houden. Bij een glazen douchewand kan u bovendien kiezen voor een corrosiewerende coating waardoor het glas beschermd is tegen kalk en vuil.

Verschillende soorten glas voor uw binnendeur

Zoals we eerder al vermelden kan u uw glazen deur volledig aanpassen naar uw wens. Glas komt in vele vormen en afwerkingen. Naast de keuze uit verschillende type deuren die we hierboven reeds bespraken, kan u ook kiezen uit verschillende soorten glas. Uw binnendeur kan volledig op maat gekleurd, getint, gezuurd of gezandstraald worden. Bij getint en gezuurd glas is uw deur niet meer transparant maar laat het wel nog licht door. Bij gezandstraald glas wordt er onder hoge druk zand tegen het glas gespoten. Hierdoor krijgt het glas een mat affect. Hierbij kan u er ook voor kiezen om het glas te personaliseren door een motief, tekening of logo toe te voegen.

Glazen douchewanden zijn uiterst veilig

Bij TOPGLASS gaan we verder dan enkel het esthetische aspect van glazen douchewanden. We leggen ook de nadruk op uw veiligheid. Hiervoor maken we gebruik van veiligheidsglas waardoor het glas tot wel 5 keer sterker is dan regulier glas. Dit betekent niet alleen duurzaamheid, maar ook gemoedsrust. Het veiligheidsglas dat we gebruiken is gehard glas. Dit wil zeggen dat het glas dankzij een thermische behandeling bestendig is tegen extreme warmte. Dankzij het gebruik van veiligheidsglas geniet je niet alleen van een verfijnde en moderne uitstraling, maar ook van extra veiligheid in je badkamer. Laat je inspireren door onze innovatieve benadering van glazen douchewanden en ontdek een perfecte balans tussen stijl en zorgeloos comfort.

glazen douchewand

Verschillende bevestigingsmogelijkheden voor uw glazen douchewand

U kunt glazen douchewanden op diverse manieren laten bevestigen. De meest gangbare methode is de wand- en vloerbevestiging. In deze opstelling biedt een extra stabilisatorstang ondersteuning aan de douchewand, wat zorgt voor een solide constructie. Een tweede hedendaagse trend in moderne badkamers zijn de plafondhoge douchewanden. Deze worden stevig bevestigd aan zowel het plafond als de vloer en wand, waardoor een strak en ruimtelijk effect ontstaat. Voor liefhebbers van een industriële uitstraling is een minimalistisch kader rondom het glas een aanrader. Hierdoor is de douchewand niet alleen functioneel maar maakt het ook een statement in het algehele design van de badkamer. Of u nu gaat voor de klassieke wand- en vloerbevestiging, de moderne plafondhoge variant of een trendy industriële look, de diversiteit in montageopties biedt u de vrijheid om de perfecte stijl voor uw badkamer te kiezen.

De afwerking van uw glazen douchewand

De keuze van het glas voor uw douchewand is een belangrijk aspect bij het creëren van de gewenste sfeer in uw badkamer. Een veelvoorkomende optie is gepolijst glas, dat een strakke en eigentijdse uitstraling biedt. Het gladde oppervlak zorgt voor een heldere transparantie en maakt de ruimte visueel groter. Aan de andere kant biedt matglas een meer subtiele benadering, waardoor een eigentijdse uitstraling ontstaat en tegelijkertijd extra privacy wordt geboden. Matglas is ideaal voor diegenen die de voorkeur geven aan een evenwicht tussen esthetiek en functionaliteit in de badkamer. Beide opties hebben hun eigen unieke kenmerken en kunnen worden afgestemd op uw persoonlijke stijl en de algehele inrichting van de badkamer.

Glazen douchewand met of zonder deur

Als u de voorkeur geeft aan een meer afgesloten doucheruimte in plaats van een open douche met slechts één douchewand, dan biedt een glazen douchewand met een deur een uitstekend alternatief. Met deze optie blijven warmte en spatwater binnen de doucheruimte, waardoor de rest van de badkamer droog en aangenaam blijft. De keuze voor een glazen douchewand met deur biedt een scala aan mogelijkheden om aan uw specifieke behoeften en voorkeuren te voldoen. U kunt kiezen uit verschillende types deuren, zoals een handige schuifdeur voor ruimtebesparing, een klassieke draaideur voor een traditionele uitstraling, of zelfs een dubbele deur voor extra toegankelijkheid en stijl. Verken de diversiteit aan ontwerpen en functionaliteiten en ontdek hoe een glazen douchewand met deur niet alleen een praktische oplossing is, maar ook een esthetisch element toevoegt aan uw badkamerontwerp.

Onderhoud van uw glazen douchewand

Een glazen douchewand komt natuurlijk het meest tot zijn recht wanneer deze proper en goed onderhouden is. Daarom geven we graag enkel tips & tricks mee om uw douchewand altijd glanzend schoon te houden.

 

Een essentieel ritueel voor het behoud van een propere douchewand begint met een simpele handeling: droog na elke douchebeurt de douche grondig af! We begrijpen dat dit wellicht niet de meest opwindende taak is en enige discipline vergt van zowel u als uw gezin. Echter, door na het douchen de douchewand te drogen met een douchewisser, voorkomt u de vorming van ontsierende kringen en witte aanslag. Voor extra gebruiksgemak raden we aan de douchewisser binnen handbereik op te hangen in de douche, zodat deze direct beschikbaar is na het douchen. Neem ook meteen de tijd om de wanden en de kraan met uw (droge) handdoek af te drogen. Door deze eenvoudige handelingen vermindert u de kans op kalkaanslag, waardoor uw douchewand langer zijn glans behoudt en een frisse uitstraling heeft. Een kleine investering in tijd na elke douchebeurt resulteert in een langdurig schone en stralende doucheruimte.

 

Een tweede trucje om het glas proper te houden is het gebruik van azijn. U kunt kalkaanslag en zeepresten moeiteloos verwijderen met behulp van azijn. Schoonmaakazijn blijkt een veelzijdig hulpmiddel te zijn voor tal van schoonmaakklusjes in huis, waaronder het reinigen van uw douchewand. Voor een zelfgemaakt wondermiddel vult u een sprayflacon met (afgekoeld) gekookt water, een deel schoonmaakazijn, een snuifje zout en voegt u 4 druppels citroensap toe. Indien u geen sprayflacon voorhanden heeft, kunt u wellicht in uw keukenkastjes een lege sprayflacon van een ander schoonmaakmiddel vinden die perfect herbruikbaar is. Laat dit krachtige mengsel ongeveer een kwartier inwerken op de kalkaanslag en zeepresten. Spoel vervolgens grondig af met water en wrijf de douchewand droog met een doek. Vergeet niet een raampje te openen voor voldoende frisse lucht tijdens het schoonmaken. Door regelmatig gebruik van dit eenvoudige, zelfgemaakte schoonmaakmiddel behoudt uw douchewand zijn glans en hygiënische uitstraling. Een kleine moeite voor een sprankelend schone badkamer!

 

Een laatste tip die we u graag meegeven is voor de hand liggend maar wordt toch vaak vergeten. Om het allerbeste schoonmaakresultaat te behalen, is het cruciaal om het juiste poetsdoekje te gebruiken. Een pluisvrije doek is hierbij van essentieel belang. Een waardevolle tip die we met u willen delen, is het gebruik van een droogtrommeldoekje. Het zou kunnen dat u dit niet meteen bekend in de oren klinkt, maar het is uiterst effectief. Deze doekjes absorberen zeepresten op een doeltreffende manier, waardoor u de douchewand moeiteloos schoonveegt. Een alternatief dat eveneens uitstekende resultaten oplevert, zijn microvezeldoekjes. Hiermee bereikt u een streeploos schoon resultaat, zelfs wanneer u slechts water gebruikt.

Indien er na het poetsen nog steeds strepen op het glas zichtbaar zijn, kunt u gebruik maken van het trucje met de krant. Wrijf met een prop van de krant over het glasoppervlak en zie hoe de strepen als sneeuw voor de zon verdwijnen! Deze methode is niet alleen praktisch voor het schoonmaken van uw douchewand, maar ook een handige tip bij het lappen van ramen. Probeer het nu en ontdek de kracht van de juiste doekjes en slimme trucjes voor een vlekkeloze, heldere douchewand die straalt in uw badkamer.

Onderhoud van uw glazen douchewand

Wilt u liever zo weinig mogelijk tijd besteden aan het onderhoud van uw glazen douchewand? Dan is een antikalk coating een goede oplossing. Kalk vormt een voortdurende uitdaging voor elke douche en douchewand. Het aanbrengen van een antikalk coating op uw douchewand is een slimme zet, omdat dit de vorming van kalkaanslag aanzienlijk vertraagt en uw douchedeur langer zijn glans behoudt. Indien er na verloop van tijd toch kalkaanslag zou ontstaan kan u de bovenstaande tips en tricks gebruiken om deze eenvoudig weer schoon te maken. De antikalk coating zal er echter voor zorgen dat u deze veel minder vaak zal moeten gebruiken.

Interesse in een glazen douchewand?

Overweegt u een glazen douchewand te plaatsen in uw badkamer? Bij TOPGLASS bent u aan het juiste adres. Dankzij onze expertise en meer dan 30 jaar ervaring heeft u aan ons een betrouwbare partner. Ons team bestaat uit zowel adviseurs als plaatsers. Samen met u ontwerpen we uw glazen douchewand volledig op maat. Dit doen we steeds met de focus op kwaliteit en esthetiek. Wenst u meer informatie? Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte. Wij geven u snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

Wenst u een volledig vrijblijvend offerte? Contacteer ons via info@topglass.be of via ons telefoonnummer 050 21 26 90.

Neem contact met ons op en u krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

Dit zeggen onze klanten over onze glazen douchewanden

Tijdens onze verbouwing werden we heel goed geholpen door Xavier Goethals, zaakvoerder van Topglass. Het was geen sinecure om ons doucheraam te installeren gezien de grote afmetingen en beperkte doorgang. Na overleg heeft de plaatsingsploeg een uitzonderlijke job verricht. We zijn dan ook zeer tevreden met het prachtige eindresultaat! Bedankt, Topglass!

J. Heindryckx

*****

Zeer stipte en correcte uitvoering van de werken en aan de gemaakte offerte.
Vriendelijk en luisterend personeel.
Dit bedrijf wil ik aan iedereen aanbevelen.

J. Moens

*****

Van informatie tot plaatsing zoals afgesproken. TOPservice.
S. Tilleman

*****

Super tevreden! Correcte afspraken en duidelijke offerte zonder verrassingen achteraf! Onze douchedeur werd netjes afgewerkt door het team van Topglass en dit binnen de afgesproken levertermijn. Zeker een aanrader!

T. Colpaert

*****