Glazen kantoorwanden

Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

“Veilig en toch verbonden werken”

Glazen kantoorwanden of scheidingswanden zijn het antwoord op nieuwe werkomgevingen waar welzijn, productiviteit en verbonden blijven belangrijk zijn. Ze zijn een duurzame manier om open landschapskantoren op te delen zodat mensen niet alleen kunnen werken zonder elkaar te storen, maar zorgen ook voor een verhoogde productiviteit. We zetten de voordelen op een rijtje.

Het belang van privacy

Draai of keer het hoe je wilt, privacy is en blijft een fundamentele menselijke behoefte. Ook op de werkvloer. Een gebrek aan privacy kan resulteren in stress en ervoor zorgen dat werknemers de werkomgeving als onaangenaam gaan percipiëren. Glazen scheidingswanden zijn daarom een perfecte oplossing. Ze creëren rust en privacy, geven medewerkers de persoonlijke ruimte die ze nodig hebben en doen toch geen afbreuk aan de esthetiek van een open kantoorruimte. Een win-win situatie dus!

 

Verhoogde productiviteit

Open kantoorruimtes beloofden een pak voordelen: meer face-to-face interactie, meer communicatie tussen collega’s en een verhoogde productiviteit. Echter, studies bewijzen het tegendeel en tonen zelfs aan dat er 73% minder menselijke interactie is (Bernstein & Turban 2018). Werknemers gaan op zoek naar manieren om zich beter te kunnen concentreren en zo hun eigen productiviteit te verhogen. Ze dragen koptelefoons, verkiezen e-mail om te communiceren, noem maar op. Een goed alternatief voor dergelijke artificiële maatregelen is het plaatsen van glazen kantoorwanden. Je behoudt het gevoel van een open en transparante omgeving, maar creëert voldoende persoonlijke ruimte die de productiviteit van je team alleen maar ten goede zal komen.

Silence rooms op kantoor 05

Vermijd een rem op de creativiteit

Een neveneffect van het gebrek aan privacy en fysieke barrières in open kantoorruimtes is dat werknemers zich vaak geremd voelen in hun eigen creativiteit. Het plaatsen van systeemwanden of kantoorwanden kan je prima vergelijken met een soort isoleren van de hersenen. Medewerkers hebben op die manier minder het gevoel dat ze gestoord worden in hun denkproces. Glazen scheidingswanden zijn daarom perfect om een ruimte af te bakenen die kan gebruikt worden om creativiteit te koesteren. Opperste concentratie dus.

 

Naast elkaar, zonder te storen

Open landschapskantoren toonden voor het coronavirus al hun beperkingen. Te luid. Te veel storing. Te weinig rust en mogelijkheid om zich te concentreren. Ze opdelen in kleinere ruimtes met glas, zodat het visueel contact niet verloren gaat is een oplossing. Het zorgt voor meer tevreden werknemers zonder het overzicht te verliezen.

 

De invloed van natuurlijk daglicht

Het plaatsen van glazen kantoorwanden laat ook toe om de inval van natuurlijk daglicht makkelijker vrij spel te geven en erop te anticiperen. En onderschat het belang en de invloed van natuurlijk licht in kantoorruimtes vooral niet. Onderzoek van Leesman heeft immers uitgewezen dat natuurlijk daglicht een positieve impact heeft op zowel het welzijn als de betrokkenheid van medewerkers. Ze geven aan zich een stuk gelukkiger en gezonder te voelen waardoor ze productiever kunnen zijn.

 

Eenvoudig geplaatst, zonder hinder

En dan is er nog een belangrijk praktisch voordeel aan het plaatsen van glazen kantoorwanden. In eerste instantie zou je misschien durven denken dat dergelijke installatie voor overlast en hinder kan zorgen op kantoor. Echter, niets is minder waar. Nieuwe kantoren, grondige renovaties of het plaatsen van een wand in een bestaande kantoor zonder hinder? Alles is mogelijk, wij kunnen bestaande kantoren eenvoudig met beperkte hinder opdelen.

 

Helemaal overtuigd van glazen kantoorwanden? Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

Productie en kantoor in één

Gescheiden door glas

Kantoor en productie worden bij Athena Graphics in Roeselare gescheiden door glazen wanden van vloer tot plafond. Ze maken van het gebouw één geheel zonder dat de ene activiteit de andere verstoort.

Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

Alles in één, alles gescheiden

Het stille overzicht

Het kantoorgebouw van ROB in Ardooie, maker van schuifdeursystemen en oplossingen voor interne logistiek, is volledig open en overzichtelijk dankzij de glazen wanden en deuren. Deze zijn volledig akoestisch geoptimaliseerd zodat elke afdeling in stilte en rust kan werken. Of net geanimeerd, afhankelijk van het vooropgestelde doel.

Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

Als ‘machinekamer’ op kantoor

Welkom in 'The Green Box'

Bij Cargill – het agro-industrieel Amerikaans concern – willen ze de groene touch gebruiken in het kantoorinterieur. De ‘machinekamer’, met printers,  is daar de ideale plaats voor. Een ‘green box’, centraal, overzaal zichtbaar en vooral prima toegankelijk voor iedereen.

De wand staat volledig op zichzelf, zonder enige verankering bovenaan. De hoge, bestaande industriële gewelven laten dat immers  niet toe.

Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

Steen, hout en glas

Wanden van licht en discretie

De kantoorwanden van het Wit-Gele Kruis in Tielt vormen een gaanderij met een overvloed aan licht. Licht dat doorstraalt tot in de kantoren zonder te storen. De discretiestrook garandeert  een filtering van licht en deels het zicht. Privacy voorop dus.

Omdat het gelaagd akoestisch glas is, wordt ook het geluid gedempt. Dit langs beide kanten, zodat niemand gestoord wordt en er geen vertrouwelijke informatie hoorbaar is.

Het glas is rechtstreeks op de stenen vloer geplaatst waardoor het erin lijkt op te gaan. Door te combineren met hout krijgen de stenen vloer en het glas een warme touch.

Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

Privacy én ruimtegevoel

Een productieve vergaderruimte

Tijdens de bouw van het nieuwe kantoor van Bright Analytics stond het bedrijf stil bij de nood aan privacy in hun vergaderruimte. Uiterst belangrijk uiteraard en liefst ook zonder gevoel van ruimteverlies. Na een persoonlijk gesprek was het zo helder als een glas water dat een glazenwand hier dé perfecte oplossing is. Een goede afsluiting om gesprekken te voeren met nog steeds voldoende lichtinval zorgt voor een ideale ruimte om productief te vergaderen.

Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

Previous slide
Next slide

Hoe gaan wij te werk?

Stap 1

We luisteren naar jouw ideeën en geven oprecht advies op basis van onze jarenlange ervaring.

 

Stap 2

We werken een vrijblijvend voorstel voor je uit zodat je een duidelijk en transparant overzicht hebt voor je met alles start.

 

Stap 3

Onze plaatsers doen al het nodige op een zeer professionele manier.

 

Stap 4

We overlopen en evalueren samen het eindresultaat en toetsen of de afwerking en kleur aan de belofte voldoet om esthetische meerwaarde te creëren.

Neem contact met ons op en je krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

Dit zeggen onze klanten over onze douchewanden

Na een lange zoektocht eindelijk een firma gevonden die staat voor glas-oplossingen op maat. Van het eerste gesprek tot de finale oplevering is alles perfect verlopen. Bedankt aan het ganse Topglass-Team

J. Decaesstecker

*****

Van informatie tot plaatsing zoals afgesproken. TOPservice.

S. Tilleman

*****

Zeer vriendelijk, komen afspraken correct na en makkelijk te bereiken. Een aanrader!

D. Bomberna

*****

Zeer stipte en correcte uitvoering van de werken en aan de gemaakte offerte.
Vriendelijk en luisterend personeel.
Dit bedrijf wil ik aan iedereen aanbevelen.

J. Moens

*****