Glazen balustrades, wanden en deuren

GLAS IN DE HAL

Glazen balustrades, wanden en deuren maken de hal groter, ruimer, lichter, mooier, handiger … en vooral ook veiliger. Bekijk onze projecten in de hal en laat u inspireren.

Pivoterende deur tussen gang en hal

EEN SAS VAN LICHT

De pivoterende deur verbindt de hal en de woonkamer in een woning in Langemark en maakt van de opening een sas van natuurlijk licht en sfeerlicht.

Overdag een natuurlijk licht dat van de gigantisch oppervlakte een spiegelend minimalistisch schilderij maakt, ‘s avonds een zacht en indirect licht dat de wand in woonkamer en gang doet oplichten.

Glazen wand als ‘balustrade’

VOORDELIGER ALTERNATIEF

Een glazen wand aan de trap van plafond tot vloer, op elke verdieping, tot in de schuine nok is hier in de kleine hal het perfecte alternatief voor een balustrade: veilig, ruim en visueel bevrijdend. En niet onbelangrijk, ook voordeliger dan het plaatsen van een balustrade.

Glas en hout gecombineerd

BESCHITTERD DOOR DE LUCHTER

De houten trap met glazen leuning wordt beschitterd door een centrale luchter in de trappenhal. Het geeft de relatief kleine ruimte ‘ruimte’ en schittering.

Visueel combineert glas met zowat elk materiaal, maar met hout wordt het gelijk warm en een stuk huiselijker, ook als het hout in zijn natuurlijke kleur blijft of een kleur krijgt.

In een open hal

GLAZEN WAND EN RELING, VEILIG OP DE TRAP

De trappenhal blijft helemaal open en is toch veilig dankzij een glazen wering, aan de trap van kop tot teen en rondom op borsthoogte. Veilig voor kinderen en fijn voor het oog.

In een gerestaureerde hoeve

UITKIJKPOST OP GEZELLIGHEID

Een glasbalustrade in de hal van de gerestaureerde hoeve combineert mooi met de opgekuiste, ruwe bakstenen muur en originele eikenhouten balken in de nok van het dak.

Doorheen de dakramen en door het heldere glas van de balustrade valt het licht tot beneden en creëert zo een spel met schaduwen. Van bovenuit wordt de mezzanine een uitkijkpost, even gezellig boven als beneden. En natuurlijk ook veilig en makkelijk schoon te houden.

Zwart accent in de hal

STREEP AAN DE TRAP

Een zwart getinte balustrade geeft de hal een strakke streep en verdeelt het geheel mooi. Visueel knap en veilig en er is een subtiel contact tussen boven en beneden.

Als vide die twee verdiepingen één maakt

LAAT HET LICHT SCHIJNEN

Een oude woning in Kortrijk met veel karakter maar weinig licht werd zo verbouwd dat het karakter is bewaard en het licht wordt binnengehaald.

Een gecreëerde vide geeft de woning ruimte en zicht naar beneden en boven. Het loopglas maakt het ook mogelijk om licht binnen te trekken via het binnenraam uit de gang tot in het donkerste gedeelte van de keuken. Laat het schijnen.

Hal in het wit

ZEE VAN LICHT

Het hoge glazen buitenraam vangt alle licht en stuwt het de hal in. Door een slim spel met binnenramen vindt het licht zijn weg verder het huis in. Tot in de keuken en de slaapkamer en via het beloopbare glas voor het buitenraam zelfs tot beneden in de bureau- en vergaderrruimte.

Meer inspiratie

GLAS IN DE HAL EVERYWHERE

Glas voor in de hal is er in alle kleuren en maten en verschillende uitvoeringen. Laat je inspireren en bekijk nog meer voorbeelden.