Laat uw tuin tot zijn recht komen met een glazen windscherm

Op zoek naar een elegante en moderne manier om uw tuin of terras te verbeteren? Glazen windschermen bieden niet alleen bescherming tegen mindere weersomstandigheden, maar voegen ook een vleugje stijl toe aan uw terras, balkon of tuin. Deze transparante afscheiding creëert een naadloze overgang tussen binnen en buiten, waardoor u kunt genieten van het uitzicht en tegelijkertijd beschermd blijft tegen wind en weer. Ontdek in deze blogpost de voordelen en mogelijkheden van glazen windschermen voor tuin en terras!

Geniet nog meer van uw terras met een glazen windscherm

Een glazen windscherm zorgt ervoor dat u nog meer kan genieten van uw balkon of terras. Doordat u beschermd bent tegen wind kan u langer op uw terras vertoeven wanneer de temperaturen dalen. Terwijl u aan het genieten bent van uw terras behoud u dankzij het glazen windscherm het uitzicht over uw tuin. Uw terras en tuin lijken op die manier perfect in elkaar over te gaan. Dit geeft uw tuin een strakke en moderne uitstraling.

De verschillende mogelijkheden van een glazen windscherm

Bij TOPGLASS maken wij uw glazen windscherm volledig op maat. U kan kiezen uit verschillende soorten windschermen. Wilt u voor een strak design gaan? Dan is een frameless windscherm wat u zoekt. Hier worden geen frames of staanders gebruikt waardoor het windscherm een gestroomlijnde uitstraling krijgt.

Het glazen windscherm biedt niet alleen bescherming tegen de wind, maar kan ook effectief zijn tegen koude en regen. Hierdoor is het een veelgebruikte keuze voor het afsluiten van terrasoverkappingen of balkons. De open ruimte van de terrasoverkapping of het balkon wordt volledig omsloten door het glazen windscherm. Hierbij heeft u de mogelijkheid om een vast glazen windscherm te combineren met een deur.

Heeft u enkel een balkon zonder tuin? Dan kan ook hier een glazen windscherm een meerwaarde bieden. Doordat u op een balkon meestal hoger zit, heeft u ook veel vlugger last van wind. Dit is dankzij een glazen windscherm verleden tijd zonder dat u uw prachtig uitzicht hoeft op te geven. Indien u liever wat meer privacy wenst, kan u kiezen voor een afwerking mat glas. Stel dat uw balkon aansluit bij het balkon van uw buren, dan kan u mat glas gebruiken als tussenscheiding. Zo heeft u opnieuw privacy en toch voldoende natuurlijk licht.

Een andere optie die u kan gebruiken is Sliding Glass. Dit is een glaswand opgedeeld in verschillende segmenten die u volledig kan openschuiven. Zo kan u van uw leefruimte en het terras één groot geheel maken. Wanneer het Sliding Glass volledig open staat, vloeien beide in elkaar over.

Een glazen windscherm als veilige optie

U hoeft niet bang te zijn dat het windscherm zal breken bij extremer weer. We gebruiken namelijk speciaal veiligheidsglas waardoor u in alle rust en zonder zorgen kan genieten. Het glas heeft namelijk een letselwerend karakter. Dit wil zeggen dat wanneer het glas toch zou breken er geen scherpe scherven ontstaan waar iemand zich aan zou kunnen kwetsen. Wanneer we gebruik maken van veiligheidsglas zijn er twee mogelijkheden: gehard en gelaagd glas.

Bij gehard glas passen we een speciale behandeling toe waardoor het glas tot wel vijf keer sterker is dan gewoon glas. Hierdoor is het bestand tegen grotere temperatuurverschillen. Bij gelaagd glas gaan we verschillende lagen glas onder hoge druk aan elkaar bevestigen. Tussen deze verschillende lagen voorzien we een speciale DG41 folie die UV bestendig is. Dankzij deze folie zal het glas niet delamineren. Naast veiligheidsglas is ook het type verankering cruciaal om een veilig windscherm te garanderen.

Een glazen windscherm voor uw horecazaak

Een glazen windscherm kan ook heel interessant zijn voor uw horecazaak. Voor horecazaken is een glazen windscherm de ideale manier om hun terras af te bakenen. U creëert zo een comfortabele buitenruimte waar gasten, ongeacht de weeromstandigheden, kunnen genieten. U zal het terras doorheen het jaar voor een langere periode kunnen gebruiken waardoor u meer gasten kan ontvangen. Bovendien tilt een glazen windscherm het imago en de uitstraling van uw zaak naar een hoger niveau. Dit zorgt er dan weer voor dat uw zaak aantrekkelijker wordt voor potentiële klanten.

Een glazen windscherm laten monteren door TOPGLASS

Bij TOPGLASS werken we een ontwerp uit volledig naar uw wensen. Onze eerste stap is steeds om naar uw ideeën te luisteren. Op basis hiervan geven we op basis van onze jarenlange ervaring oprecht advies. We bekijken samen met u wat mogelijk en realistisch is. Vervolgens werken wij volledig vrijblijvend een voorstel voor u uit. Zo heeft u een duidelijk en transparant overzicht voor we met alles van start gaan. Eens we samen tot de ideale oplossing zijn gekomen schieten onze plaatsers voor u in actie. Ze zorgen ervoor dat het ontwerp op een professionele manier werkelijkheid wordt. We nemen u mee doorheen het hele proces waardoor alles duidelijk en transparant verloopt.

Het onderhoud van uw glazen windscherm

Het onderhouden van uw glazen windscherm is essentieel om de duurzaamheid en esthetiek ervan te behouden. Gelukkig is het onderhoud van glazen windschermen over het algemeen eenvoudig. Regelmatig reinigen met een mild reinigingsmiddel en water is vaak voldoende om vuil, stof en vingerafdrukken te verwijderen. Gebruik bij voorkeur een zachte doek of spons om krassen op het glas te voorkomen. Voor hardnekkiger vuil of vlekken kunt u een speciale glasreiniger gebruiken. Controleer ook regelmatig de bevestigingen en zorg ervoor dat alle onderdelen goed vastzitten. Door uw glazend windscherm regelmatig te onderhouden, kunt u ervoor zorgen dat deze er jarenlang als nieuw blijft uitzien.

Wenst u een volledig vrijblijvend offerte? Contacteer ons via info@topglass.be of via ons telefoonnummer 050 21 26 90.

Neem contact met ons op en u krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

Dit zeggen onze klanten over onze glazen windschermen

Zeer vriendelijk, komen afspraken correct na en makkelijk te bereiken. Een aanrader!

B. Bomberna

*****

Zeer stipte en correcte uitvoering van de werken en aan de gemaakte offerte.
Vriendelijk en luisterend personeel.
Dit bedrijf wil ik aan iedereen aanbevelen.

J. Moens

*****

Van informatie tot plaatsing zoals afgesproken. TOPservice.
S. Tilleman

*****

Een geweldige eerlijke en snelle service. Van opmeten tot plaatsen erg professioneel en tot in de puntjes afgewerkt. Meer dan aan te raden.

L.

*****