Renovatie - hoogrendementsglas

Contacteer ons  Meer foto's

Vandaag spreekt men niet langer over ‘gewoon’ dubbel glas. Beter zijn isolerend glas, zoals hoogrendementsglas en superisolerend glas. Zij zijn nu de standaard. De redenen hiervan zijn een quasi gelijke aankoopprijs door de steun van uw netbeheerder Infrax en Eandis, maar uiteraard ook de stijgende energiekosten. Uw woning of gebouw van beter isolerend glas voorzien, leidt zowel tot een betere warmte- als geluidsisolatie.  Bereken op www.energiesparen.be hoeveel u kunt besparen met isolatieglas!

Hoe werkt superisolerend glas? Door het gebruik van twee glasplaten die op een bepaalde afstand luchtdicht met elkaar verbonden zijn ontstaat er een isolerende ruimte tussen de glasplaten genaamd de ‘spouw’. Een dun metaallaagje op het glas en Argon-gas als opvulling van de spouwruimte houden dan vervolgens de stralingswarmte tegen. Andere varianten van dubbele beglazing zijn zonwerend isolatieglas, akoestisch glas en brandwerend glas, maar ook inbraakwerend glas.

Topglass is uw adviseur en leidt u graag doorheen de vele mogelijkheden van dubbelglas, al dan niet op maat. We informeren u graag over de verschillende effecten en prestaties van beter isolerend glas in onze inspiratieruimte in Torhout. Of neem vrijblijvend contact op via ons contactformulier.