Zonwerend glas

Meer foto's  Contacteer ons

Topglass is uw glasspecialist en leidt u graag doorheen de vele mogelijkheden van zonwerend glas op maat. We verwelkomen u graag in onze inspiratieruimte in Torhout of neem vrijblijvend contact op via onderstaand contactformulier.

Zonwerend glas is een type beglazing dat wordt voorzien van een zonwerende coating. Op deze manier voorkom je dat je woning 's zomers wordt omgevormd tot een broeikas, maar tegelijkertijd kan je nog wel genieten van binnenvallend zonlicht. Hierdoor is zonwerend glas ideaal voor ruimtes die op een zonnige dag nogal snel durven opwarmen (zoals bijvoorbeeld veranda's). Wanneer je ook voor je dakramen zonwerend glas kiest krijgen deze meestal wel een krachtigere coating dan gewone ramen. Dakramen liggen immers pal naar de zon gericht, zodat de zonnewarmte er snel kan doordringen.

Zonwerend glas is tegelijk een soort hoogrendementsbeglazing

Er bestaan verschillende types zonwerend glas, waarvan sommigen de warmte buitenhouden maar wel het zonlicht zelf nog binnenlaten.

Zonwerend glas helpt dan ook niet zozeer tegen verblinding maar is louter bedoeld om de warmte buiten te houden. Op die manier is zonwerend glas ook altijd een soort van hoogrendementsglas: in de zomer wordt warmte buitengehouden, terwijl in de winter warmteverliezen net beperkt worden. Dit is bovendien nodig om aan de huidige EPB-normen te voldoen.