Veiligheidsglas

Contacteer ons  Meer foto's

Bij schade of breuk worden wonden vermeden en de doorvalbeveiliging bewaard.

Er zijn twee types veiligheidsglas:
Gehard of getemperd glas is glas dat door een thermische behandeling tot vijf keer zo sterk is als gewoon floatglas. Het garandeert u een betere bescherming tegen extreme warmte en dat is een handige eigenschap voor een glazen badscherm of douchewand in glas, een zonnescherm of een haardscherm. En er is meer. Gehard glas draagt ook een belangrijk veiligheidsaspect in zich: in geval van schade breekt het niet in scherven, maar valt het in brokstukjes zonder scherpe randen uiteen. Dat geeft u de mogelijkheid om het ook volop te gebruiken als glazen binnendeur of glazen tablet in de keuken.

Een tweede vorm van veiligheidsglas is gelaagd glas. Dit krijgt ook wel de naam doorvalbeveiligend of inbraakwerend glas. Het heeft meerdere folies en glasbladen waardoor het glas zelfs in geval van breuk ondoordringbaar wordt. Dit betekent dat bij schade door mensen zware wonden kunnen vermeden worden en de doorvalbeveiliging gegarandeerd blijft. Een schuifraam, een balustrade in glas, vloerbeglazing of een raam tot op de grond: volgens de geldende veiligheidsnorm moet u ze allemaal voorzien van veiligheidsbeglazing.

Topglass is uw adviseur en leidt u graag doorheen de vele mogelijkheden van veiligheidsglas en het kluwen van veiligheidsnormen. Neem vrijblijvend contact op via onderstaand contactformulier of kom eens langs in onze inspiratieruimte in Torhout.