Ontdek de elegante wereld van glazen deuren: stijl, veiligheid en functionaliteit

In deze blog bespreken we de prachtige en functionele wereld van glazen deuren. Deze veelzijdige ontwerpelementen voegen niet alleen een vleugje elegantie toe aan elke ruimte, maar bieden ook innovatieve oplossingen op het gebied van veiligheid en privacy. We nemen u mee op een reis door de verschillende facetten van glazen deuren, van stijlvolle ontwerpen tot technologische innovaties.

Stijlvolle ontwerpen

Een gewone deur uit bijvoorbeeld hout is algauw een saai element in uw interieur of gevel. Een glazen deur daarentegen, kan een echte blikvanger zijn. Ze zorgt voor een moderne en elegante look van uw gevel en interieur. Steeds vaker stappen mensen af van traditionele deuren en kiezen ze voor een glazen variant. Velen onderschatten nog steeds de verschillende opties die een glazen deur met zich meebrengt. Zo zorgen ze ervoor dat uw ruimtes groter lijken en tegelijk toch een opdeling maken in uw huis. Ze zorgen voor meer licht en sfeer in al uw ruimtes. Dit zowel bij u thuis als op kantoor. Bovendien kan u ze volledig laten aanpassen naar uw wensen zodat ze perfect in het interieur van uw woning passen.

Verschillende systemen voor uw glazen deur

Of het nu gaat om een woonkamer, slaapkamer of kantoor, glazen deuren passen perfect in elke ruimte. U kan kiezen uit verschillende functionaliteiten die het beste bij uw type ruimte passen. Kiest u voor een schuifdeur, een pivoterende deur of toch eerder een scharnierdeur?

Een scharnierdeur gaat op dezelfde manier open als andere traditionele deuren.
De werking van een schuifdeur spreekt voor zich. Doormiddel van een onder- of bovenrail bevestigen we de glazen deur aan uw vloer of plafond.
Een pivoterende deur heeft ongeveer dezelfde werking als een draaideur. Het draaipunt ligt echter niet aan de zijkant maar meer naar het midden toe. Dit zorgt voor een uniek designelement. De vloerveer die meestal aan de onderkant van de deur is bevestigd zorgt ervoor dat de deur automatisch weer dicht gaat.

Op basis van uw type ruimte kan u één van deze functionaliteiten kiezen. Zo zal voor kleinere ruimtes een schuifdeur de interessantste optie zijn omdat ze geen plek inneemt bij het open gaan. In een modern interieur zal een pivoterende deur dan weer het best tot zijn recht komen.

Onderhoud van uw glazen binnendeur

Hoe zit het met onderhoud? Uw glazen deur komt natuurlijk het meeste tot zijn recht wanneer deze proper en goed onderhouden is. Hierbij enkele tips.

Bij glazen binnendeuren kan het al eens gebeuren dat er vette vingers op de deur te zien zijn. Zeker wanneer u jongere kinderen heeft rondlopen in huis. Wanneer uw deur vettig is, zorgt dit er ook voor dat er meer stof blijft aanhangen. Daarom is het belangrijk om uw deur af en toe eens te ontvetten. Gebruik hiervoor water en Dreft of een ontvetter. Voorkom dat u met het poetsen kleine krasjes maakt door een zachte doek of spons te gebruiken. Met een ontvetter kan u het vuil ook laten oplossen door deze een kwartiertje te laten intrekken. Vaak ontdekt u na het poetsen van uw deuren nog strepen. Deze strepen ontstaan door opgedroogd schoonmaakmiddel. Dit kan u makkelijk voorkomen door het glas nadien goed na te drogen met een aftrekker. Daarnaast kan u ook voor een schoonmaakmiddel op basis van alcohol gebruiken. De alcohol zorgt ervoor dat het schoonmaakmiddel verdampt en dus geen strepen achterlaat. Hoe vaak poetst u nu best uw binnendeuren? Idealiter doet u dit om de twee maand maar het is aangeraden om dit nog iets vaker te doen. Het schoonmaken van glas gaat namelijk makkelijker wanneer het glas niet super vettig is.

Verschillende soorten glas voor uw binnendeur

Zoals we eerder al vermelden kan u uw glazen deur volledig aanpassen naar uw wens. Glas komt in vele vormen en afwerkingen. Naast de keuze uit verschillende type deuren die we hierboven reeds bespraken, kan u ook kiezen uit verschillende soorten glas. Uw binnendeur kan volledig op maat gekleurd, getint, gezuurd of gezandstraald worden. Bij getint en gezuurd glas is uw deur niet meer transparant maar laat het wel nog licht door. Bij gezandstraald glas wordt er onder hoge druk zand tegen het glas gespoten. Hierdoor krijgt het glas een mat affect. Hierbij kan u er ook voor kiezen om het glas te personaliseren door een motief, tekening of logo toe te voegen.

Hoe dik moet een glazen binnendeur zijn

De minimale glasdikte zal steeds samenhangen met de hoogte van het glas. Hoe hoger de deur, hoe dikker het glas dus moet zijn. Doorgaans wordt er voor een hoogte van ongeveer 2m een dikte van 8mm gerekend. Wanneer de deur hoger is dan 2m, raden we aan om een dikte van 10mm te nemen. In sommige gevallen is zelfs een dikte van 12mm vereist. Hou er rekening mee dat een grotere en dikkere glazen deur zich vertaalt in een hoger gewicht. Dit is belangrijk om mee te nemen bij het monteren van de deur. De scharnieren en ophangconstructie zullen op basis van dit gewicht berekend moeten worden.

Dikte glazen deur

Een modern kantoor dankzij glazen deuren

Een glazen deur kan naast het interieur bij je thuis ook je kantoor een frisse en moderne uitstraling geven. Naast het esthetische voordeel zorgen glazen deuren ervoor dat collega’s elkaar voortdurend kunnen zien. Het hele kantoor krijgt daardoor een meer open gevoel waardoor het aangenamer werken is. Je creëert dus een ruimtelijk gevoel zonder dat collega’s elkaar storen wanneer ze klanten ontvangen. Ook voor de klanten is het op die manier aangenamer om je kantoor te bezoeken. Werknemers zitten niet langer verstopt in aparte kantoren waardoor de klant het hele team kan zien. 

 

Een glazen deur kan uw huis en interieur een volledige nieuwe uitstraling geven. De mogelijkheden zijn eindeloos en u kan uw deur volledig personaliseren naar uw wensen.

Wenst u een volledig vrijblijvend offerte? Contacteer ons via info@topglass.be of via ons telefoonnummer 050 21 26 90.

Neem contact met ons op en u krijgt snel persoonlijk en vrijblijvend advies.

Dit zeggen onze klanten over onze glazen deuren

Na een lange zoektocht eindelijk een firma gevonden die staat voor glas-oplossingen op maat. Van het eerste gesprek tot de finale oplevering is alles perfect verlopen. Bedankt aan het ganse Topglass-Team

J. Decaesstecker

*****

Zeer tevreden over onze glazen deur met steel look. Snelle plaatsing, goeie service.

L. De Laere

*****

Super tevreden!

Correcte afspraken en duidelijke offerte zonder verrassingen achteraf. Zeker een aanrader!

T. Colpaert

*****

Zeer stipte en correcte uitvoering van de werken en aan de gemaakte offerte.
Vriendelijk en luisterend personeel.
Dit bedrijf wil ik aan iedereen aanbevelen.

J. Moens

*****