Nieuwbouw – villa

STRAK DECOR

Spiegels, douchewand & balustrade buiten

HET VERHAAL

"Mijn eigen ontwerp perfectioneren"

Een strakke nieuwbouw architectenwoning in de Westhoek vroeg een strakke uitvoering in glas: een grote douchewand en badkamerspiegel, spiegels in de gang en een lange balustrade die het lijnenspel van het ontwerp accentueert en afmaakt. Het resultaat is een strak geheel, perfect tot in het detail.

DE REALISATIE

Inloopdouche

In de badkamer werd een geharde glazen wand van 2m50 op 2m50 en 125 kilo zwaar geplaatst om een langs twee kanten inloopbare douche te creëeren. Zowel boven als onder is de wand vastgezet in verzonken profielen die het glas doen verdwijnen in zoldering en vloer. In combinatie met de spiegel aan de andere kant opent de badkamer helemaal en verdubbelt ze visueel in grootte. De douchewand is behandeld met een anti-kalk product zodat er geen kalkaanslag verschijnt en de wand onderhoudsvriendelijk blijft.

Spiegels op maat

Een muurgrote, op maat gemaakte spiegel in de badkamer creëert niet alleen een verdubbeld ruimtegevoel, een gevoel dat esthetisch wordt versterkt door het scherpe lijnenspel. De 3,5 op 1,5 meter hoge en brede spiegel trekt ook ‘buiten’ naar ‘binnen’ en linkt zo de wolkenpartijen of strakke hemel met de badkamerbeleving. Dag en nacht.

Balustrade De balustrade op het balkon achteraan ligt helemaal in lijn met de belijningen binnen. De glazen panelen van 2 meter lang en 2 cm dik gehard en gelaagd glas met doorvalbeveiliging werden zoals in het uitvoeringsdetail van het plan voorzien, bevestigd op de betonnen structuur van het terras. De verzonken glasklemmen zorgen ook hier voor zoveel mogelijk glas en zo weinig mogelijk licht- en zichtbelemmering.

DE MENINGEN

DE KLANT

“Mijn eigen ontwerp perfectioneren”

De klant is architecte en ontwierp haar eigen woning met bureau: strak, met veel wit en veel licht. Ze werkt professioneel samen met Topglass en vroeg ook voor haar eigen project om haar “ontwerp zo uit te voeren dat het perfect zou zijn”. Omdat het lijnenspel in haar ontwerp zo belangrijk is, moesten de buitenbalustrade, binnenspiegels en al het glas in de badkamer op de millimeter juist geplaatst worden zodat alles in mekaar zou overvloeien. “Mission accomplished”.

TOPGLASS

“Goede coördinatie maakt het goedkoper”

Hoe strakker en eenvoudiger het eindresultaat oogt, hoe complexer de voorbereidingen en belangrijker de details.

Het begrijpen en uitvoeren van een esthetische visie vraagt een goede samenwerking tussen alle partijen. “Werkt iedereen gecoördineerd met en voor elkaar, dan loopt een project zoals dit gesmeerd en goedkoper.