Kantoren van glas

LICHT EN ZICHT

Wanden, deuren & balustrades buiten en buiten

HET VERHAAL

"Een schitterende combinatie"

Het kantoorgebouw van ARLU, maker van schuifdeursystemen en oplossingen voor interne logistiek, is volledig open en overzichtelijk dankzij de glazen wanden en deuren. Die lijn wordt doorgetrokken in de grote hal op de eerste verdieping met een glazen borstwering en trappen beveiligd met glas. Akoestische wanden zorgen voor rust en discretie in een gebouw dat tegelijk kantoor, showroom en productiefaciliteit is. De architecturale combinatie van beton, glas en het spiegelende groen rondom en in het gebouw maken er een schitterend geheel van.

DE REALISATIE

Kantoorwanden- en deuren

Het bedrijfsgebouw van ARLU in Ardooie combineert kantoren en productie. De kantoren zijn helemaal open, met een doorkijk van de beneden- naar bovenverdieping en omgekeerd. De wanden zijn in akoestisch glas zodat werken in alle rust kan. Ook als er vergaderd wordt in een van de bureaumodules.

De wanden en deuren zijn veilig verankerd in zolder en plafond, op punten zoals voorzien op de plannen en uitgevoerd door constructiefirma Dedeyne.

Visueel lopen de lijnen van het glas allemaal gelijk, vergroten ze de ruimtes en helpen het licht doorheen het hele gebouw te stralen en het zicht naar het groen buiten zo breed mogelijk te krijgen.

Balustrades binnen en buiten

Op de bovenverdieping, vlak naast de glazen bureaumodule, is er zicht op de benedenverdieping en de inkomhal. Een glazen balustrade maakt er een uitkijkpost van, ook naar het groen rondom het gebouw.

Trapleuningen

De centrale trap naar boven is voorzien van een glazen trapleuning, natuurlijk van veiligheidsglas die doorval voorkomt. Mooi uitgelicht straalt de combinatie van glas en beton. Ook de andere trappen in het gebouw combineren beton en glas en dus ook veiligheid en esthetiek.

DE MENINGEN

DE KLANT

“Werk voor specialisten”

“Eerdere samenwerkingen met bouwgroep Dedeyne toonden Topglass als de juiste partner voor al het glas waar specialistenwerk voor nodig was.”

TOPGLASS

“Juiste prijs overtuigt”

Een groot project als dit vraagt veel niet alleen vertrouwen maar ook de juiste prijs. En dat is niet noodzakelijk de duurste en zeker niet de goedkoopste. Wel eentje ergens middenin.”