Ma-do: 8:30-18:00
Vrij: tot 17u00
Pauze: 12u00-13u30
's avonds en zaterdag op afspraak

Op het dak

Rondom glas

Balustrade op epdm

Op het dak

Rondom glas

Balustrade op epdm

Het verhaal

"Technische & esthetische oplossing "

Een nieuwbouw dakapartement boven een hippe kledingzaak in Torhout had in de plannen een dakterras met glazen balustrade staan. Maar ook een dakbedekking van EPDM die onaangeroerd moet blijven om lekkages te voorkomen. Topglass ontwikkelde daarop samen met de architect een systeem om terras en balustrade te verankeren zonder verankering in het beton onder de EPDM.

De realisatie

Creatie

Om de architectuur van het gebouw een zekere ‘rust’ te geven tekende de architect een glazen balustrade rondom. Maar omdat een glazen balustrade moet bevestigd worden in glasklemmen die op zich bevestigd worden in beton stelde zich een probleem. Het dak in EPDM vroeg om een andere dan de klassieke oplossing. Topglass ontwikkelde samen met de architect een systeem om zonder doorboren terras en balustrade te kunnen bouwen en het dak intact te laten.

Meer balustrades buiten 

Techniek

De oplossing om een glazen balustrade op een EPDM-dak te bevestigen is niet eenvoudig. Er is een zware onderstructuur nodig om voor de nodige verankering te zorgen. In dit geval met een houten terras afwerking maar ook mogelijk met tegels. Daarrond een stalen kader die vastgemaakt wordt aan de structuur. Deze combinatie zorgt voor een stevigheid te vergelijken met een beton bevestigde balustrade.

Plaatsing

De schrijfwerker zorgde voor gedegen timmerwerk en bouwde een stevige structuur op tegeldragers. Panelen van gelaagd veiligheidsglas (1m90 tot 2m50 breed en 1m10 hoog) werden in de glasklemmen geplaatst, rondom en perfect uitgelijnd.  De klant koos voor Saflex® DG41 gelaagd glas. Saflex® DG41 is een polyvinylbutyral-laag die beter bestand is tegen de weersomstandigheden. Er is geen risico op delamineren en de DG41-folie is een pak sterker dan de klassieke PVB-folie tussen gelaagd glas. Het glas wordt zo quasi onzichtbaar omdat dit zonder profiel erbovenop geplaatst kan worden.

De meningen

De klant

“Groots terras, groots zicht”

De klant had in de plannen voor zijn kledingzaak een dakappartement voorzien met een “groot terras met een groots uitzicht” en een glazen balustrade. “De architect werkte al eerder met ons samen en vroeg ons om een oplossing.” De EPDM doorboren neemt alle garanties op het goede werk van de dakdekker weg, vanwege het hoog risico op lekkages. Topglass en de architect ontwikkelden een oplossing met een groot stalen kader en een stevige houten onderbouw voor het terras. “In combinatie met tegeldragers kon zo het terras veilig, stevig en visueel perfect worden aangelegd”.

TOPGLASS

“Verder werken op het idee van de architect”

Een glazen balustrade op een EPDM-dak zetten kan, maar “je moet om de 20 centimeter een bevestiging door de EPDM en de isolatie tot in het beton boren. Dat zijn veel gaten voor zo’n lange balustrade en het risico op lekkages is te groot.” Een andere oplossing was nodig, ééntje die de architect aanreikte: “Wij hebben daar op doorgewerkt en zo een systeem mee uitgedacht.” Met dat systeem kan de dakwerker het hele dak afwerken en pas dan wordt een houten structuur op het dak gezet en door Topglass afgewerkt rondom met een op maat gemaakte stalen kader. “Zo’n manier van werken ontlast de coördinatie en beperkt die tot de schrijnwerker, de enige waar afspraken mee gemaakt moeten worden om een goed resultaat te verkrijgen.” En dat resultaat is: architect tevreden, aannemer tevreden en klant tevreden.

 

Alle verhalen

Persoonlijk advies nodig?

Onze medewerkers staan klaar om je persoonlijk advies te geven. 

of bel of mail ons op 050 21 26 90 en info@topglass.be

N

30 jaar ervaring

N

meer dan 550 projecten per jaar

N

ons team bestaat uit adviseurs en plaatsers

N

focus op kwaliteit en esthetiek

 • Hebt u foto's of plannen, dan kan u die hier uploaden. Dan kunnen we er gelijk naar kijken.
  Drop files here or
  Max. file size: 256 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Kom langs in onze showroom

  Openingsuren:

  Maandag tot donderdag:  8u30-18u00
  Vrijdag: 8u30 tot 17u00
  Gesloten tijdens de lunch: 12u00-13u30
  Zowel 's avonds als zaterdag steeds mogelijk op afspraak.

  Bel ons

  050 21 26 90

  Kom langs

  TOPGLASS
  Industrielaan 4C
  8820 Torhout
  West Vlaanderen

  Interieur

  Buiten

  Douchewanden

  Spiegels

  Trapleuningen

  Veiligheidsglas (doorval & inbraak)

  Douchedeuren

  Glazen wanden

  Loopglas

  Balustrades

  Glazen deuren

  Gekleurd glas

  Kantoorwanden

  Gelakt glas

  Akoestisch glas

  Windschermen

  Hoogrendementsglas

  Sliding glass

  Balustrades

  Dubbel glas

  Projecten

  Verhalen

  Badkamer

  Hal

  Keuken

  Terras

  Woonkamer

  Bedrijfsruimte

  Slaapkamer

  Publieke ruimte

  Bureauruimte

  Verfijnde villa

  Bloemenzicht

  Op een muurtje

  Polderzicht

  Op het dak

  Zwart vs. wit

  Hotel in huis

  Kantoor van glas

  Pin It on Pinterest