Nieuwbouw – villa

INTERIEUR VAN GLAS

Douchewanden, glazen wanden en deuren, bureaumodules, akoestisch en beloopbaar glas

HET VERHAAL

"Hotel in huis"

Voor de Lendeleedse interieurarchitecte Sofie Christiaens is interieurcreatie een allesomvattend concept, een eenheid tussen functionaliteit, sfeer en architectuur. Voor dit project, in opdracht van een ondernemer uit Tielt, gebruikte ze daarvoor glas alom. Topglass werkte de plannen technisch uit en installeerde wanden, vloeren, deuren en glas in een fantastisch huis vol licht, zicht en subtiele kleur. Tot in ‘de wijnkelder’ toe. Alles ademt ‘hotel’ en de luxe die daarbij hoort, maar dan thuis en gezellig.

DE REALISATIE

Badkamer

In de witte, smooth badkamer domineert een muurbrede spiegel. Ze krijgt diepte met een vaste douchewand, grijs getint en een glazen deur, geruwd en getint. Het indirecte buitenlicht geeft de ruimte een sfeervolle gloed. De wand is veilig verankerd in plafond en vloer en naadloos afgewerkt.

Hal

Het hoge glazen buitenraam vangt alle licht en stuwt het de hal in. Door een slim spel met binnenramen vindt het licht een weg verder het huis in. Tot in de keuken en de slaapkamer en via het beloopbare glas voor het buitenraam zelfs tot beneden in de bureau- en vergaderrruimte.

Slaapkamer

Een binnenraam kijkt uit op de hal, waar overdag buitenlicht de ruimte vult en ‘s avonds een luchter sfeer brengt. Vanuit de slaapkamer, in combi met de witte lamellen die doorheen het huis terugkeren, lijkt het op een uitkijk op een hotellobby. Maar wel een heel persoonlijke.

Keuken

Witte calacatta marmer met prachtige tekening geven de keuken een organische touch. De ramen zijn quasi profielloos geplaatst en gaan helemaal op in het marmer.

Bureau

Een grote glazen wand scheidt de bureauruimte van de gang. De zwarte lamellen geven het een discrete look. Het glas is gelaagd en akoestisch zodat die discretie niet alleen visueel is.

Vanuit de hal, doorheen het loopglas krijgt de ruimte extra licht.

DE MENINGEN

DE KLANT

“Sobere materialen die een eenheid vormen”

“De bouwheer droomde van een strakke woning met onderhoudsvriendelijke materialen. Strak, maar wel met warmte. Geen zwart/wit combinatie, maar witte, grijze en beige tinten.

De vloerkeuze zette de toon. Een greige keramische tegel in groot formaat, gecombineerd met witte muren en eiken kasten. Accenten in zwart en details met witte calacatta marmer. De materialen zijn sober en komen overal in de woning terug zodat een eenheid kon gevormd worden.”

TOPGLASS

“Goeie tekeningen, goeie samenwerking”

Een groot project met veel toepassingen in glas vraagt veel coördinatie en overleg. “Goeie communciatie met de interieurarchitect en goeie tekeningen zijn de basis voor een goeie samenwerking.”