Villa in Knokke-Heist

3M79 LANG

Windscherm in glas

HET VERHAAL

"Uit de tocht, zicht op de bloemen"

De bewoners van een omhaagde villa in Knokke-Heist met een ruim terras zaten met twee kwesties verveeld: de wind die van tuin en terras een tochtgat maakte en het prachtig aangelegde aangelegde bloemenperk naast het terras. Een scherm zou wel de wind weghalen maar ook het zicht op de bloemen. Een groot, naadloos glazen windscherm was de oplossing.

DE REALISATIE

Creatie

De klant wilde het aangelegde terras volledig behouden en er een glazen wand aan toevoegen. Topglass kwam ter plekke om alles op te meten en adviezen te geven over het aan te leggen fundament. Beslist werd om een groot paneel te plaatsen van precies 3m97 lengte, zo afgemeten om gelijk te lopen met het de laatste steen van het terras.

Techniek

Om de windkracht op te vangen moet een glazen windscherm steeds in glasklemmen van 14 cm hoogte worden geplaatst, bevestigd op een betonnen ondergrond. De klant bouwde die betonnen sokkel zelf en zorgde er voor (op aanraden van Topglass) dat die helemaal pas lag

Plaatsing

De glazen wand van 3m97 op 1m80 en 12 mm dik werd door Topglass geleverd en geplaatst. 6 man zorgden voor de pure kracht en finesse bij het plaatsen van de 215 kg zware wand. De wand is gemaakt van gehard glas, is tot 5x sterker dan gewoon glas en kan niet in scherven breken.

DE MENINGEN

DE KLANT

“Alsof er niets staat”

De klant wist wat hij wilde: geen tocht meer en toch zicht houden op de tuin: “Ik wil iets dat er toch staat maar dat het lijkt alsof er niks staat.” Een glazen wand in een geheel die perfect past op het terras was de oplossing. Die vond hij bij Topglass. De klant legde zelf – op aanwijzen van Topglass – het fundament waarop het scherm zou komen te staan. Topglass plaatste het al zou je evengoed kunnen zeggen dat het dat niet deed want “het is alsof er niks staat”. Dat het naadloze glas een “droom om schoon te maken” is, helpt daar natuurlijk bij.

TOPGLASS

“Samen met de klant”

De klant wist van aanpakken en had al een goed idee over wat hij wilde: “Wij hielpen hem de juiste dimensies kiezen en gaven hem duidelijke richtlijnen over de ondergrond waarop de wand zou moeten komen”. Omdat het fundament perfect pas lag en alles op voorhand precies werd uitgemeten, was het plaatsen van de wand eenvoudig. “Alles zit in een goeie voorbereiding. Als die goed zit gaat de rest vanzelf en het resultaat altijd goed.”