Ma-do: 8:30-18:00
Vrij: tot 17u00
Pauze: 12u00-13u30
's avonds en zaterdag op afspraak

Dokterswoning in het Waasland

Veilig en voluit

Windscherm & balustrade buiten

Dokterswoning in het Waasland

Veilig en voluit

Windscherm & balustrade buiten

Het verhaal

"Uitkijken over de polders"

Een dokterswoning in het Waasland had een prachtig open terras met zicht op de polders. Maar dat betekende ook een terras met een strakke wind er op en een onveilige situatie omdat het terras hoger ligt dan de aanpalende grond. Een hoog windscherm en een ballustrade in glas lossen het veiligheidsprobleem op en weren de wind  zonder aan het open zicht te raken.

De realisatie

Creatie

Om de wind van het terras te weren en de veiligheid te garanderen, stelde Topglass voor om glazen windschermen van 1,8m hoog en een balustrade van 1,1m te plaatsen, telkens met panelen van 1,2 meter breed. De omstandigheden om die te plaatsen waren perfect met een onderbouw in beton en de ruimte van 13 centimeter die nodig was om solide glasklemmen op te plaatsen.

Meer windschermen 

Techniek

Het windscherm bestond uit 6 panelen gehard gelaagd veiligheidsglas van 2 cm dik, 1,2 meter breed en 1m80 hoog, gelaagd en gehard zodat het sterk genoeg is als doorvalbeveiliging en niet uit elkaar kan spatten in scherven. De panelen moesten geplaatst worden in stevige glasklemmen die het gewicht en de druk van de wind op een paneel van 125 kilo weerstaan.

De balustrade bestond uit 9 panelen van 2 cm gelaagd en gehard glas die echter maar de helft wegen aangezien ze maar de helft zo groot waren. De gebruikte glasklemmen mochten daarom ook van een lichter kaliber zijn.

Meer balustrades buiten 

Plaatsing

Een glazen windscherm van die hoogte en oppervlakte vangt veel wind. Glasklemmen kunnen de schermen vasthouden maar dan moeten ze wel stevig bevestigd kunnen worden. Dat kon in de betonnen structuur onder de tegels van het terras. Er werd een rij afgehaald, de klemmen werden verankerd, de panelen ertussen geschoven en de aansluiting met de terrastegels afgewerkt. Om de stevigheid nog te verhogen en het trillen van de glaspanelen te voorkomen werd aan de bovenkant een U-profiel bevestigd.

Voor de ballustrade werd dezelfde methode gebruikt maar dan in lichtere versie.

De meningen

De klant

“Wakker worden met een landschap”

De klant wilde een terras waarop hij uit de wind kon zitten maar dan wel “alsof er niks staat” aangezien de living, slaapkamer en keuken er over uitkijken. Hij vond de website van Topglass en vroeg hoe zij dat zouden doen.  Na een eerste telefonisch contact en een bezoek ter plekke werd alles precies opgemeten en de voorbereidingen getroffen om de werken te kunnen uitvoeren. Na plaatsing liet de eigenaar weten dat zijn droom was uitgekomen, een terras waar het altijd prettig toeven is en “ik word nog altijd wakker met een landschap en kan direct van mijn bed over de polders blijven kijken”. En dat kinderen er nu ook veilig kunnen spelen, was natuurlijk ook belangrijk.

TOPGLASS

“Veiligheid en comfort zonder impact op het zicht”

De knowhow en ervaring om oplossingen on the spot te bedenken. De vraag van de klant om meer comfort zonder het zicht te belemmeren, kon alleen met hoge glazen panelen maar dan wel zonder  te hoge klemmen. “We hebben daarom voor lage, extra stevige gekozen en voor de combinatie van gehard en gelaagd glas. Dat verhoogt de sterkte van het glas en garandeert doorvalbeveiliging”. De omstandigheden zaten ook mee dankzij een massieve betonnen plaat waarop de klemmen geplaatst konden worden. “Glas is een sterk en zwaar materiaal, het heeft een sterke en zware ondergrond nodig”. De samenwerking en creatieve input van de klant maakten dat het project snel en relatief eenvoudig op twee dagen gerealiseerd kon worden en het terras windvrij en safe werd: “We hebben de klant veiligheid en comfort gegeven zonder impact op zijn zicht. Zoals gevraagd en beloofd”.

Alle verhalen

Mail ons

Kom langs in onze showroom

Openingsuren:

Maandag tot donderdag:  8u30-18u00
Vrijdag: 8u30 tot 17u00
Gesloten tijdens de lunch: 12u00-13u30
Zowel 's avonds als zaterdag steeds mogelijk op afspraak.

Contacteer ons

  • Hebt u foto's of plannen, dan kan u die hier uploaden. Dan kunnen we er gelijk naar kijken.
    Drop files here or
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Interieur

Buiten

Douchewanden

Spiegels

Trapleuningen

Veiligheidsglas (doorval & inbraak)

Douchedeuren

Glazen wanden

Loopglas

Balustrades

Glazen deuren

Gekleurd glas

Kantoorwanden

Gelakt glas

Akoestisch glas

Windschermen

Hoogrendementsglas

Sliding glass

Balustrades

Dubbel glas

Projecten

Verhalen

Badkamer

Hal

Keuken

Terras

Woonkamer

Bedrijfsruimte

Slaapkamer

Publieke ruimte

Bureauruimte

Verfijnde villa

Bloemenzicht

Op een muurtje

Polderzicht

Op het dak

Zwart vs. wit

Hotel in huis

Kantoor van glas

Pin It on Pinterest