Op een muurtje

TERRAS ACHTER GLAS

Glazen windscherm met een poortje

HET VERHAAL

"Heerlijk uitzicht, heerlijk beschut"

Een gepensioneerd echtpaar had het terras vernieuwd van hun vrijstaande woning in Bekegem, met uitzicht over de landerijen achteraan. Om er meer en langer van te kunnen genieten, besloten ze een windscherm in glas te plaatsen. Topglass hielp hen daarbij, maakte goeie afspraken met de aannemer die een muurtje met fundament en geïntegreerde betonbalk rond het terras bouwde. Op deze basis staat het windscherm van 1m20 hoog gemonteerd. “We zitten nu heerlijk beschut met nog altijd hetzelfde heerlijke uitzicht“.

DE REALISATIE

Creatie

Samen met de klant zocht Topglass naar een goeie oplossing om een windscherm rond het terras te plaatsen. Een manshoog scherm vond de klant ‘te open’, een muurtje met een scherm erop, kreeg de voorkeur. Dat muurtje liet de klant zelf bouwen op basis van de instructies van Topglass zodat het plaatsen van de 1m20 hoge panelen vlotjes kon verlopen.

Techniek

Windschermen in glas hebben een stevig fundament nodig waarop glasklemmen kunnen bevestigd worden. Daarom moest het muurtje met daarop de 12 mm dikke glazen panelen een betonnen tussenstructuur hebben. Omdat lijnen en de juiste verhoudingen belangrijk zijn om een mooi effect te krijgen, werd gekozen voor 1m80 en 1m60 grote panelen en deels verzonken glasklemmen. Tussen wand en muur werd ook een glazen deur voorzien, met een slotje om te voorkomen dat de wind er mee zou spelen.

Plaatsing

Een goede voorbereiding en perfecte opmeting zijn essentieel. Maar niemand is perfect dus wanneer we aankomen op de dag van installatie wordt de opmeting nog eens aandachtig gecontroleerd alvorens te starten. Het meeste werk sluipt in de voorbereiding. De glasklem op maat zagen, mooi vlak uitpassen en vastzetten in het beton. Eenmaal de basis goed staat dan vliegen de glaspanelen er als het ware in, lijnen we ze mooi uit en werken we af. Na de afwerking kuisen we proper op, de kers op de taart.

DE MENINGEN

DE KLANT

“Langer buiten, langer genieten”

De klanten, een gepensioneerd koppel, wilden hun vrijstaande woning in een landelijke gemeente meerwaarde voor henzelf geven. “We zitten graag buiten maar de wind waait hier strak over de velden. Daardoor konden we minder vaak, minder lang en pas later op het jaar op ons terras”. Toen ze besloten hun terras te vernieuwen, besloten ze ook gelijk een glazen wand er omheen te plaatsen, als windscherm. “We kwamen bij Topglass terecht. Die adviseerden hoe we het muurtje om ons terras moesten aanleggen zodat er glazen panelen op gemonteerd konden worden. Ze overlegden met de aannemer en plaatsten uiteindelijk alles zodat we nu langer buiten kunnen zijn en langer kunnen genieten.” Dat vinden ook de kleinkinderen die nu lekker uit de wind op het terras kunnen spelen.

TOPGLASS

“De juiste verhoudingen, het juiste resultaat”

De klant wilde wel een glazen windscherm maar wilde de voorbereidingen zelf doen. “Met onze instructies kon de aannemer op de juiste manier een muurtje bouwen waarop we onze panelen konden zetten”. We hielpen de klant ook met de keuze van wel of geen muurtje en in welke verhoudingen de glazen panelen zouden staan. “In dit geval 1m20 hoog en 1m60 tot 1m80 lang, de juiste verhoudingen die het verschil maakten”. Daarom werden de glazen panelen ook half verzonken op het muurtje gezet en achteraf afgewerkt met blauwe steen: “Proper werk, proper resultaat”.