Ma-do: 8:30-18:00
Vrij: tot 17u00
Pauze: 12u00-13u30
's avonds en zaterdag op afspraak

Spatwand in de keuken

Zwart vs. wit

Wand in lacobel-glas

Spatwand in de keuken

Zwart versus wit

Wand in lacobel-glas

Het verhaal

"Subtiele reflectie geeft rust en ruimte"

Er ontbrak een kers op de taart in de strakke nieuwbouw met wit en zwart van het jonge gezin in Torhout: een spatwand in glas achter het aanrecht. ‘Specialistenwerk’ noemde de keukenbouwer het en daarom contacteerde de klant Topglass. Die stelde een spatwand in zwarte lacobel voor, perfect op maat, naadloos en glanzend. “Dat zorgt voor een subtiele reflectie die de keuken rust en ruimte geeft”.

De realisatie

Creatie

Lacobel is een gamma van gelakt glas dat geschikt is voor binnentoepassingen en perfect werkt in stijlvolle, hedendaagse interieurs. Zo ook in deze keuken. Bij het overlopen van de mogelijkheden samen met de klant viel de keuze al snel op zwart:  omdat het al een accent was in de keuken en het idee van een zachte reflectie de klant heel erg aansprak.

Meer lacobel-glas 

Techniek

De spatwand is een groot paneel glas, perfect op maat gemaakt op basis van de metingen ter plaatse. Met uitsparingen voor stopcontacten en in dit geval ook voor de verankering van de televisiebeugel in de muur. Allemaal heel precies en op de millimeter juist. Echt specialistenwerk dus.

Plaatsing

Elke afwijking op de muur of in dit geval langs de kastwanden zorgt voor een slordig resultaat terwijl het net de bedoeling is het heel strak te houden. Die afwijkingen kunnen gecompenseerd worden en in het slechtste geval moeten er ‘scheve panelen’ op maat worden gemaakt. In deze keuken kon de spatwand mooi en recht verlijmd worden op de vlakke muur, met een minimale speling langs de randen en met de uitsparingen exact op hun plaats. Afkitten tegen het vocht en klaar.

De meningen

De klant

“Zo mooi, maar ook zo praktisch”

De klanten, toen een jong koppel met een kind op komst, wisten wat ze wilden: een modern, strak huis met een grote open keuken in wit en zwart. Maar wat met die spatwand boven het aanrecht?

“De keukenbouwer wilde er niet aan beginnen omdat er uitsparingen voor stopcontacten en de ophangbeugel voor de televisie nodig waren. ‘Specialistenwerk’ noemde hij het. Waarop mijn moeder zei dat ze zo’n specialist kende en me meenam naar Topglass.

De klant is zelf grafisch ontwerper en had gelijk oor naar het voorstel om de spatwand niet in het wit maar esthetisch zwart uit te voeren: “Het geeft een subtiele spiegeling die rust geeft en de keuken nog ruimer maakt.” Dat de wand ook makkelijk schoon is te houden, is daarbij niet minder belangrijk: “Het resultaat is niet alleen heel mooi, maar ook heel praktisch.”

TOPGLASS

“Hoe donkerder, hoe meer reflectie”

De klanten wisten dat ze een spatwand in glas wilden maar dat die ook in het zwart glanzend kon, wisten ze niet. Een bezoek aan de showroom van Topglass leerde hen dat. “We stelden lacobel-glas in die kleur voor omdat het zwarte perfect past in de stijl van de keuken en omdat zo’n groot donker glazen vlak een grotere reflectie heeft, echter zonder echt spiegeleffect.”  Een extra argument: zo’n naadloze glazen wand is ook makkelijk schoon te houden en er ontstaat geen streepvorming bij het poetsen, in tegenstelling tot bij een gewoon raam waar daglicht doorvalt. Het plaatsen van het lacobel-glas verliep zonder problemen en de beoogde subtiele reflectie werkt in deze keuken perfect. “Het geeft de ruimte diepgang”.

Alle verhalen

Mail ons

Kom langs in onze showroom

Openingsuren:

Maandag tot donderdag:  8u30-18u00
Vrijdag: 8u30 tot 17u00
Gesloten tijdens de lunch: 12u00-13u30
Zowel 's avonds als zaterdag steeds mogelijk op afspraak.

Contacteer ons

  • Hebt u foto's of plannen, dan kan u die hier uploaden. Dan kunnen we er gelijk naar kijken.
    Drop files here or
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Interieur

Buiten

Douchewanden

Spiegels

Trapleuningen

Veiligheidsglas (doorval & inbraak)

Douchedeuren

Glazen wanden

Loopglas

Balustrades

Glazen deuren

Gekleurd glas

Kantoorwanden

Gelakt glas

Akoestisch glas

Windschermen

Hoogrendementsglas

Sliding glass

Balustrades

Dubbel glas

Projecten

Verhalen

Badkamer

Hal

Keuken

Terras

Woonkamer

Bedrijfsruimte

Slaapkamer

Publieke ruimte

Bureauruimte

Verfijnde villa

Bloemenzicht

Op een muurtje

Polderzicht

Op het dak

Zwart vs. wit

Hotel in huis

Kantoor van glas

Pin It on Pinterest