Ma-do: 8:30-18:00
Vrij: tot 17u00
Pauze: 12u00-13u30
's avonds en zaterdag op afspraak

Spatwand in de keuken

Zwart vs. wit

Wand in lacobel-glas

Spatwand in de keuken

Zwart versus wit

Wand in lacobel-glas

Het verhaal

"Subtiele reflectie geeft rust en ruimte"

Er ontbrak een kers op de taart in de strakke nieuwbouw met wit en zwart van het jonge gezin in Torhout: een spatwand in glas achter het aanrecht. ‘Specialistenwerk’ noemde de keukenbouwer het en daarom contacteerde de klant Topglass. Die stelde een spatwand in zwarte lacobel voor, perfect op maat, naadloos en glanzend. “Dat zorgt voor een subtiele reflectie die de keuken rust en ruimte geeft”.

De realisatie

Creatie

Lacobel is een gamma van gelakt glas dat geschikt is voor binnentoepassingen en perfect werkt in stijlvolle, hedendaagse interieurs. Zo ook in deze keuken. Bij het overlopen van de mogelijkheden samen met de klant viel de keuze al snel op zwart:  omdat het al een accent was in de keuken en het idee van een zachte reflectie de klant heel erg aansprak.

Meer lacobel-glas 

Techniek

De spatwand is een groot paneel glas, perfect op maat gemaakt op basis van de metingen ter plaatse. Met uitsparingen voor stopcontacten en in dit geval ook voor de verankering van de televisiebeugel in de muur. Allemaal heel precies en op de millimeter juist. Echt specialistenwerk dus.

Plaatsing

Elke afwijking op de muur of in dit geval langs de kastwanden zorgt voor een slordig resultaat terwijl het net de bedoeling is het heel strak te houden. Die afwijkingen kunnen gecompenseerd worden en in het slechtste geval moeten er ‘scheve panelen’ op maat worden gemaakt. In deze keuken kon de spatwand mooi en recht verlijmd worden op de vlakke muur, met een minimale speling langs de randen en met de uitsparingen exact op hun plaats. Afkitten tegen het vocht en klaar.

De meningen

De klant

“Zo mooi, maar ook zo praktisch”

De klanten, toen een jong koppel met een kind op komst, wisten wat ze wilden: een modern, strak huis met een grote open keuken in wit en zwart. Maar wat met die spatwand boven het aanrecht?

“De keukenbouwer wilde er niet aan beginnen omdat er uitsparingen voor stopcontacten en de ophangbeugel voor de televisie nodig waren. ‘Specialistenwerk’ noemde hij het. Waarop mijn moeder zei dat ze zo’n specialist kende en me meenam naar Topglass.

De klant is zelf grafisch ontwerper en had gelijk oor naar het voorstel om de spatwand niet in het wit maar esthetisch zwart uit te voeren: “Het geeft een subtiele spiegeling die rust geeft en de keuken nog ruimer maakt.” Dat de wand ook makkelijk schoon is te houden, is daarbij niet minder belangrijk: “Het resultaat is niet alleen heel mooi, maar ook heel praktisch.”

TOPGLASS

“Hoe donkerder, hoe meer reflectie”

De klanten wisten dat ze een spatwand in glas wilden maar dat die ook in het zwart glanzend kon, wisten ze niet. Een bezoek aan de showroom van Topglass leerde hen dat. “We stelden lacobel-glas in die kleur voor omdat het zwarte perfect past in de stijl van de keuken en omdat zo’n groot donker glazen vlak een grotere reflectie heeft, echter zonder echt spiegeleffect.”  Een extra argument: zo’n naadloze glazen wand is ook makkelijk schoon te houden en er ontstaat geen streepvorming bij het poetsen, in tegenstelling tot bij een gewoon raam waar daglicht doorvalt. Het plaatsen van het lacobel-glas verliep zonder problemen en de beoogde subtiele reflectie werkt in deze keuken perfect. “Het geeft de ruimte diepgang”.

Alle verhalen

Persoonlijk advies nodig?

Onze medewerkers staan klaar om je persoonlijk advies te geven. 

of bel of mail ons op 050 21 26 90 en info@topglass.be

N

30 jaar ervaring

N

meer dan 550 projecten per jaar

N

ons team bestaat uit adviseurs en plaatsers

N

focus op kwaliteit en esthetiek

 • Hebt u foto's of plannen, dan kan u die hier uploaden. Dan kunnen we er gelijk naar kijken.
  Drop files here or
  Max. file size: 256 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Kom langs in onze showroom

  Openingsuren:

  Maandag tot donderdag:  8u30-18u00
  Vrijdag: 8u30 tot 17u00
  Gesloten tijdens de lunch: 12u00-13u30
  Zowel 's avonds als zaterdag steeds mogelijk op afspraak.

  Bel ons

  050 21 26 90

  Kom langs

  TOPGLASS
  Industrielaan 4C
  8820 Torhout
  West Vlaanderen

  Interieur

  Buiten

  Douchewanden

  Spiegels

  Trapleuningen

  Veiligheidsglas (doorval & inbraak)

  Douchedeuren

  Glazen wanden

  Loopglas

  Balustrades

  Glazen deuren

  Gekleurd glas

  Kantoorwanden

  Gelakt glas

  Akoestisch glas

  Windschermen

  Hoogrendementsglas

  Sliding glass

  Balustrades

  Dubbel glas

  Projecten

  Verhalen

  Badkamer

  Hal

  Keuken

  Terras

  Woonkamer

  Bedrijfsruimte

  Slaapkamer

  Publieke ruimte

  Bureauruimte

  Verfijnde villa

  Bloemenzicht

  Op een muurtje

  Polderzicht

  Op het dak

  Zwart vs. wit

  Hotel in huis

  Kantoor van glas

  Pin It on Pinterest