Terras uit de wind, voluit zicht

GLAS OP HET TERRAS

Glazen balustrades, wanden en windschermen maken een terras en balkon ruimer, lichter, mooier, handiger, sfeervoller, … en vooral ook veiliger en beschut tegen wind en regen. Bekijk de projecten van Topglass en laat u inspireren.

WINDSCHERM IN COMBINATIE MET BALUSTRADE

“Wakker worden met een landschap”

Een dokterswoning in het Waasland had een prachtig open terras met zicht op de polders. Maar dat betekende ook een terras met een strakke wind er op en een onveilige situatie omdat het terras hoger ligt dan de aanpalende grond. Een hoog windscherm en een ballustrade in glas lossen het veiligheidsprobleem op en weren de wind zonder aan het open zicht te raken: “We worden nog altijd wakker met het landschap.”

WINDSCHERM MET ZICHT OP DE BLOEMEN

“Niks van te zien, alles om te voelen”

De bewoners van een omhaagde villa in Knokke-Heist met een ruim terras zaten met twee kwesties verveeld: de wind die van tuin en terras een tochtgat maakte en het prachtig aangelegde bloemenperk naast het terras. Een scherm zou wel de wind weghalen maar ook het zicht op de bloemen. Een groot, naadloos glazen windscherm was de oplossing: “Je ziet er niks van, maar je voelt er alles van.”

WINDSCHERM MET TERRASRAND

“Heerlijke beschut, heerlijk zicht”

Een gepensioneerd echtpaar vernieuwde hun terras van hun vrijstaande woning in Bekegem, met uitzicht over de landerijen achteraan. Om er meer en langer van te kunnen genieten, besloten ze een windscherm in glas te plaatsen. Topglass hielp hen daarbij, maakte goeie afspraken met de aannemer die een muurtje met fundament rond het terras bouwde en plaatste een monolithisch aandoende wand van 1m20 hoog: “We zitten nu heerlijk beschut met nog altijd hetzelfde heerlijke uitzicht“.

PLEIN MET GLAS

“Van bushokje tot terras”

De gemeente Oedelem wilde meer mensen samenbrengen op de markt en koos er resoluut voor om alles maximaal open te trekken, van terrassen tot bushokje. Glas does the trick.

Omdat het om openbare ruimte gaat, staat veiligheid natuurlijk voorop. Een gelaagde geharde beglazing zorgt daar voor.

Meer inspiratie

GLAS OP TERRAS EVERYWHERE

Glas voor op het terras is er in alle maten en verschillende uitvoeringen. Laat uw inspireren en bekijk nog meer voorbeelden.